perjantaina, elokuuta 14

Shopping service & ebay

On useampaan otteeseen tullut kysymyksiä noista molemmista, joten mä pyhitän nyt niille oman postauksen viimeinkin.

Shopping service

Itse olen kokeillut tähän päivään mennessä Gosuroria ja tullut lopputulokseen, että mikäli jaksaa olla kärsivällinen, niin se on oikein toimiva vaihtoehto. Lisäksi olen testannut Maita, mutta tästä en osaa sanoa vielä muuta kuin sen, että yhteydenpito on ollut todella huonoa. Mutta aloitetaanpas.

1. Shopping servicet ovat yleensä yksityisten ihmisten pyörittämiä - mutta on olemassa toki esim. Celgan ja Mukunokin kaltaisia ostopalveluja. Tilaukset tehdään yleensä sähköpostilla, mutta ainakin Mukunokilla osa tilauksista on mahdollista tehdä myös sivujen kautta.

2. Tilaus maksetaan yleensä ennakkoon, mutta poikkeuksia löytyy. Mai pyytää ennakkomaksuna 10 000yen, eli noin 80€. Gosurori puolestaan haluaa koko summan maksettavaksi ennen kuin he tilaavat tuotteen sinulle. Hintaan lisätään yleensä välityspalkkio, joka on noin 20% loppusummasta ilman postikuluja. Toisinsanoen tilaaminen tulee usein melko kalliiksi.

3. Palvelu tilaa tavarat ja ne postitetaan heille. Tässä vaiheessa on oltava kärsivällisyyttä! Gosun tapauksessa Cocolululta vein viikko shipata tavarat heille ja viikko siitä eteenpäin sain paketin kotiin. Eli 2vko on se aika minimiaika. Main tapauksessa ennakkomaksusta on kulunut yli 2 viikkoa ja olen edelleen vähän ulkona, mitä hän on tilannut vai onko tilannut ollenkaan. Yksityisillä ihmisillä on kuitenkin muutakin elämää kuin tavaroiden tilailu, olkaa siis ihmiset kärsivällisiä!

4. Tullit. Mukunokin ja yksityisten kanssa on yleensä mahdollista neuvotella asia siten, että tagit ja hinnat poistetaan ja paketin päälle merkataan tavaran olevan lahja ja hinta, joka alittaa tullirajoitukset, joka lahjoissa on 45€ EU-alueen ulkopuolelta tullessa. Celga kuitenkin merkkaa paketin päälle täyden hinnan, joten yleensä silloin rapsahtavat tullit maksettavaksi, ellei joku erittäin löyhä henkilö tullissa ole pakettiasi käsittelemässä.

5. Paketti kotiin - tämän jälkeen on kohteliasta antaa palautetta välittäjälle ja kiittää kaupoista.

6. Yleisesti on hyvä tietää, että yleensä shoppailu ulkomailla vaatii luottokorttia tai Paypal tiliä, toisinsanoen alaikäisillä on oltava vanhempien tili käytössä tai vaihtoehtoisesti on oltava täysikäinen, jotta saa luotua Paypalin omalle tilille.

Ebay

Omat kokemukseni puljusta ovat olleen vallan positiivisia, enkä keksi mitään nillitettävää. Kerron teille vain perusasiat, jotka pitää tietää.

1. Luo tili ebayhin! Muutenhan et voi sieltä kamaa ostaa mitenkään. Itse olen shopannut pääasiassa jenkkien ja brittien ebayssa. Linkit löytää ebay.com sivulta suoraan.

2. Kyseessä kun on huutokauppa, niin periaate on sama kuin huuto.netissä. Voit ostaa tavaran suoraan tai huutaa - joissakin kohteissa on mahdollisuus vain toiseen vaihtoehtoon.

3. Tavaraa voit hakea kirjoittamalla merkin tai hakusanan hakuriville, sitten vain selailemaan ja hintoja vertailemaan. Kannattaa huomata, että postikulut Suomeen saattavat olla kalliimmat kuin tuote itse, joten olkaa tarkkana! Myös myyjien palautepankki kannattaa tsekata.

4. Maksu toimii Paypalilla, joten sitä tarvitaan täälläkin. Jos voitat tuotteen, tulee lasku sähköpostiisi, jonka kautta maksat sen. Myyjät saattavat ilmoittaa erikseen siitä, kun laittavat paketin postiin. Kaikki eivät tätä kuitenkaan tee. Kommunikaatiota myyjän ja ostajan välillä ei juuri ole ja huomaathan, että omalla vastuulla ne kamat ostetaan. Toiset antavat 10-14vrk palautusoikeuden, mutta eivät kaikki.


Toivottavasti tästä oli apua!

♥ Maria

3 kommenttia :

johannac kirjoitti...

kiitos valaistuksesta! Itse käytin gosua ja toivottavasti paketti tuleekin kahden viikon sisällä :)

Parsa kirjoitti...

Paljon postikulut tulee noin olemaan? 8))

Maria kirjoitti...

Parsa, postarit riippuu ihan tavaran painosta ja postitusmetodista (Economy, Airmail, EMS)