tiistaina, marraskuuta 10

To Tokyo part 2

Shopping etc.
Oon itse tullut kahden reissun aikana siihen lopputulokseen, että Japanissa rahaa saa palamaan vaikka millä mitalla - se maa on oikeasti materialistien taivas joka suhteessa. Siksi mä ainakin itse olen tullut lopputulokseen, että kannattaa miettiä kahdesti, ennen kuin ostaa. Esim. Shibuya 109 on jees shoppausmesta, mutta kallis verrattuna esimerkiksi Harajukuun, josta saa samoja vaatteita monta kertaa paljon halvemmalla. Eri asia on tietty, jos haluaa käyttää jotain tiettyä brändiä - en mäkään wnb-Cocolulun farkkuja ostaisi, mutta just tavallisissa villatakeissa, paidoissa, kengissä, laukuissa jne. Sillä ei ole omalla kohdalla ainakaan mitään väliä, et onko se jotain tunnettua brändiä vai ei. Lisäksi - jos tarjolla on alennusmyyntejä, ne kannattaa käyttää. Itse oon ostanut melkein kaikki Japanista tuodut kenkäni niistä. Hyvänä esimerkkinä esimerkiksi:Saappaat ostettu talvella jostakin randomista kenkäkaupasta Harajukussa. Hintaa oli alunperin n. 9000yen, mutta sain ne 6000 jenillä alennusmyynnistä.
Valkoiset korkkarit ostettu Shibuya 109:stä nyt kesällä ja hintaa oli vain 1900 jeniä. Alkuperäinen hinta taisi olla kolminkertainen. :D

Sitten pakko mainita Odaiballa sijaitseva Venus Forte -kauppakeskus. Se on silleen aika syrjässä ja vähän sokkeloinen mesta, mutta siellä oli kiva käydä. Alakerrasta löytyy mm. yksi Blue Moon Bluen myymälöistä ja iso pelihalli.

Silleen hassua, ties kuinka monta kertaa oon käynyt Shibuya 109:ssä ja silti pakko myöntää, etten ole koskaan käynyt läpi kaikkia kauppoja. Se meteli on siellä niin hirvittävä, etten itse jaksa kauppoja siellä pahemmin kierrellä. Siks oon opetellut hyvän tekniikan - ensin suoraan ylös ja sieltä alaspäin. Ja kannattaa tietää mitä hakee, paitsi tietenkin, jos on siellä vaan katselumielessä ja jaksaa huutoa & jumputtavaa teknoa. Joskus tuntuu, että suomalaisissakin vaatekaupoissa on musiikki kovalla, mutta tuolla se on se sama potenssiin 10 + myyjien huuto päälle. Se ei sovi mulle ainakaan, mikä on sinällään sääli, mutta ei sitten kuitenkaan.

Shibuyassa kun käy kääntymässä, kannattaa poiketa Starbucksiin, mikä sijaitsee kätevästi metro-aseman sisäänkäynnin ja 109 ja 109-2:sen välissä. Siellä on kiva hengailla, koska sieltä näkee niin paljon - ihmisten stalkkaaminen on oikeasti kivaa. :D Ja 109-2 kannattaa käydä, vaikkei mies olisikaan - siellä saa ainakin ihailla mieskomeutta + alimmista kerroksista löytyy naisten vaatteita ja Barbie-store sekä Hello Kitty-store.

Sitten - mitä turhaa Japanista löytyy? No hyvänä esimerkkinä designer vesi ja blingatut hengitysmaskit. :D Plus monet muut asiat, mille ollaan naurettu.Sitten vielä vähän purikura kuvia loppuun. Oon ihan rakastunut niihin koneisiin. Ihan loistavia. Käytiin kesällä Hennan kanssa joka päivä ottamassa kuvia - itseasiassa talvellakin taidettiin ottaa joka päivä kuvia. :D2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Have you been to the market in Harajuku? GO THERE!
I was so addicted to the Purikura @ shibuya as well! Love yours.x
HAVE FUNNNNN!!

Maria kirjoitti...

Thanh, I will! :)